Дебютен албум на ВИГ „Серенада“

Любка Рондова подкрепи дебюта на Вокално-инструментална група „Серенада“ към Народно читалище „Братя Миладинови – 1914“ – град Петрич, като написа анотацията към първият им компактдиск „Добър вечер, обич моя!“ .

Албумът включва 12 шлагерни песни по текст, музика и аранжимент на Никола Ваклинов и е издаден със съдействието на Електронно фактуриране.

 

Дебютен албум на ВИГ Серенада от гр.Петрич

„Трудно ми е да си представя сред софийските панелни грамади нежните звуци на серенада. Затова мисълта ми полита и притихва в омаята на тиха и благоуханна петричка пролетна нощ, в която славеевите трели се преплитат с песните на мъжката певческа група „Серенада”. И докато ги слушам, неволно се питам – кой от кого се вдъхновява, дали певците от славеите или славеите от певците. Така нежни, емоционални и сладкогласни са песните на тези музиканти! Мелодиката, уж с градски полъх, но преплетена и близка до народната традиция, ражда наслада в душата ми. И с много радост и мъничко завист за това, че петричани си имат тези песни, си пожелавам дано се запеят от всички, дано в днешното диво, грубо и агресивно ежедневие да има повече от лекотата, лириката, добротата, нежността и деликатната закачка на песните на ВИГ „Серенада”!

Някой беше казал, че в дъното и на най-коравото сърце, нежността е готова да покълне. Нека със своите песни „Серенада” ни помага в нашите сърца да расте повече обич и доброта!

На добър час!“

 


 

1. Серенада 2.Ти – моя болка вляво 3.Добър вечер, обич моя 4.Гергьовденски люлки

5.Каква дивна, чудна нощ 6.Спиш ли, обич моя? 7.Коледна песен 8.Не съм забравил този град

9.Нова година – нов късмет 10.Месец Зарезан 11.Твоят поглед 12.Спомен за Петрич